Carnavalsseizoen 2021-2022


Naar aanleiding van de persconferentie van 14 december hebben de Hengelose Carnavalsverenigingen binnen de SSCH met elkaar vergaderd over het Carnavalsseizoen 2021-2022. Hier is unaniem besloten dat de Hengelose verenigingen geen prinsenduo’s/-trio’s aanstellen, omdat zij wegens het coronavirus geen volwaardig carnavalsjaar kunnen vieren. Indien het al mogelijk zou zijn om Hoogheden op te laten komen, dan zal dit niet mogelijk zijn op de manier zoals we het gewend zijn. Tevens vinden wij dat we hierin ook een morele verantwoordelijkheid hebben; wanneer de zorg het zeer zwaar heeft is het niet het juiste moment om carnaval te gaan vieren.

Tijdens deze vergadering is er tevens besloten dat de Gezinsoptocht op zaterdagmiddag 26 februari 2022 niet door zal gaan. Wel zullen wij – mits de omstandigheden dit toelaten – kijken of er verder in het carnavalsweekend nog mogelijkheden zijn voor een kleinschalig evenement.

Wij gaan er van uit jullie namens de Hengelose verenigingen goed te hebben geïnformeerd. Laten we hopen dat we het Carnavalsseizoen 2021- 2022 niet helemaal voorbij hoeven laten gaan, maar samen met elkaar toch nog op een kleine en verantwoordelijke manier een carnavalesk feestje kunnen vieren.

Namens de Stichting Samenwerkende Carnavalsverenigingen Hengelo:
HOV Altijd Dorst, HCV de Deurtrappers, HCV de Gangmakers, HCV de Noorkermennekes, HCV de Weidemennekes en HCV de Windbuul’n.

  • December 14, 2021
  • 0
Wilfred O
About me