Volg ons

Sluiten

Over het Ronald McDonald Kinderfonds

Het Ronald McDonald Kinderfonds zorgt er al meer dan 35 jaar voor dat zieke kinderen en hun familie dicht bij elkaar kunnen zijn. Zieke kinderen voelen zich namelijk beter met hun ouders, broertjes en zusjes in de buurt. Ouders houden de zorg beter vol met een rustplek dicht bij hun zieke kind.

In elf Huizen logeren ouders, broertjes en zusjes op loopafstand van het ziekenhuis. In twaalf Huiskamers, midden in ziekenhuizen, kunnen families in huiselijke sfeer even ontspannen. In drie vakantiehuizen vinden gezinnen met een zorgintensief kind nieuwe energie.

Meer weten over het Kinderfonds? Klik hier.

Je wordt doorgestuurd naar de  donatie website op starteenactie.nl

Hartverwarmende ervaringen met het Ronald McDonald Huis

Helaas hebben Dennis en ik gebruik moeten maken van het Ronald MC Donalds huis in Groningen. Ineens staat je wereld op zijn kop. Je staat ineens als ouders in een ziekenhuis in een andere woonplaats, dan is het zo fijn dat je niet naar slaapplaats hoeft te zoeken. Een fijne plek waar je zonder zorgen kunt verblijven, geen extra zorgen voor wat betreft de kosten voor een slaapplaats. Het Ronald MC Donalds huis is geweldig. Hier heb je een slaapplaats, een plaats om te eten en waar je rustig in een fijne omgeving kan terug trekken als alles je teveel wordt. De andere mensen die er ook overnachten hebben allemaal hetzelfde doel. In dit huis werken alleen maar vrijwilligers, dag en nacht zij zorgen voor alles in het huis, van koffie, thee tot aan de wasmachines, alles is in dit huis gratis, omdat ze ouders niet op hoge kosten willen jagen. Het Ronald MC Donalds huis kan bestaan door alleen maar donaties. Ze leven ook alleen maar van donaties, zij ontvangen geen enkele subsidie. Om te zorgen dat je als ouders alle aandacht aan je kind kan geven is een donatie zo belangrijk.

Dennis & Nanja

-

Onze ervaringen in het huis zijn altijd erg positief geweest. We hebben heel wat maanden kunnen doorbrengen zowel in Groningen als in Rotterdam Het is een rustplaats, schuilplaats ,gezinsopvang ,slaapplek, en nog veel meer in de tijd dat je bij je zieke kind en je gezin wilt blijven. Het geeft je de rust die je in die periode nergens kunt vinden. De vele vrijwilligers helpen je bij alles en hebben een luisterend oor voor iedereen je kunt er lekker zelf koken en hebt
naast de gezellige keuken en woonkamer ook je eigen ruime slaapkamer waar je even alleen kun zijn. Deze huizen zijn in de tijden dat je kind ernstig ziek is een fijne plek om te zijn en ook heel belangrijk de stress van vaak lang reizen ,om toch bij je kind te zijn, wegneemt. Ook tref je er andere ouders die ook een ziek kind hebben en dan is het toch gedeelde leed en kun je ervaringen en angsten met elkaar bespreken en daar weer veel positiefs uit halen. Het is heel belangrijk om deze huizen te blijven steunen zodat ze altijd een veilige haven voor gezinnen met een ernstig ziek kind kunnen blijven bieden.

Marc & Silvia

-

Onze dochter is 18 jaar geleden geboren met een Hernia Diafragmatica, waarmee haar hele leven niet altijd alles vlekkeloos verliep en waarin haar leven voor een groot deel beperkt is. Wij hebben door haar levensloop veel Ronald MC Donald huizen binnen Nederland gehad. Het was ons/is tweede huis, een huis waar je dicht bij je zieke kind kunt zijn.
Het is een huis met een prettige sfeer en met liefde ingericht. Een huis waar je even de mogelijkheid hebt om je terug te trekken als het je even niet meer meezit, om even de witte jassen van het ziekenhuis te ontzien, of om je te kunnen ontspannen of even op de bank kunt ploffen met een kop koffie en even je verhaal kwijt kunt aan lotgenoten die om dezelfde reden daar ook zijn. Even ontladen met een traan over de dagelijkse slobberingen die je meemaakt.
Het is een huis, waar je tot rust kunt komen, in de huiskamer of trekt je terug op je eigen kamer. De vrijwilligers die proberen dat je in het huis je eigen gezinsleven zoveel mogelijk door kan gaan. De vrijwilligers staan dag en nacht voor je klaar, je hoeft maar iets te vragen, en ze helpen waar het kan. Het is jammer dat de vrijwilligers die de handen voor ons in het vuur steken, geen bijdrage krijgen en het doen moeten met de donateurs, want subsidies krijgen ze bijna niet. Want zonder de Ronald MC Donald huizen kunnen wij niet, je wilt tenslotte dat je kind beter wordt en dat je tijdens de opname dichtbij ze kunt zijn, want ze hebben je nodig.

Mirjam

-

Deze actie wordt mede mogelijk gemaakt door: