Volg ons

Sluiten

De Middengroep

We zijn al weer een tijdje geleden gestart met het leren van twee nieuwe dansen; de gardedans en de showdans. Deze dansen gaan we komend carnavalsjaar met veel plezier aan jullie laten zien!

Wij trainen elke maandagavond van half 7 tot half 8 in de oefenruimte van onze eigen loods “Het Krekelnest”. Het trainen vinden we super gezellig, we giechelen en kletsen dan soms ook best wel veel. Maar als het er op aan komt, doen we ook goed ons best om de dans zo goed mogelijk onder de knie te krijgen.

We beginnen altijd met het oefenen van de gardedans. De gardedans is een strakke dans op bekende muziek dat is omgezet in polka muziek. Als we deze dans op één van de carnavalsfeesten moeten laten zien, hebben we altijd onze blauw met witte jurkjes aan.
De showdans is een modernere dans, die elk jaar op andere muziek wordt gedanst. Vaak is dit gekoppeld aan een thema en dan hebben we daar ook bijpassende kleding bij aan.
Als onze haren en make-up gedaan zijn, voelen we ons geweldig en dansen we de sterren van de hemel. Na afloop krijgen we altijd een groot applaus.

Wil je ons zien op één van de feesten?

Kijk dan eens naar de agenda op noorkermennekes.nl. Op deze site kun je ook alle foto’s van onze dansen en feesten vinden.

 

Ben je door dit verhaal of door één van onze optredens helemaal enthousiast geworden en lijkt het je super gaaf om bij ons te komen dansen? Kom dan eens een keer kijken op maandagavond in de loods. Je mag ook altijd iemand van de vereniging aanspreken tijdens de feesten. Als er plek voor je is om te dansen, krijg je van ons een berichtje.

Wij hebben heel veel zin in de carnaval en hopen dat je komt kijken!

Groetjes van de Middengroep en de leidsters.